mandag 7. mai 2012

Working life

God Morgen alle sammen!
En uke har gått siden sist men det virker som i går. Denne uka har flydd avgårde og slik kommer det til å fortsette framover.  Jeg innser at det mest sannsynlig blir en utfordring og skulle skrive hyppige innlegg, så de får bare bli litt sporadisk framover!

Allright!
første uka på jobb var både veldig gøy og utrolig tung!
Å gå fra 3 måneders ferie rett inn i en 60 timers arbeidsuke var for min del et slag i magen. Det er en fantastisk fin arbeidsplass, med tanke på omgivelsene, og jeg setter pris på opplevelsen. Men fy flate det var mye å ta inn på en gang! hehe. Måtte i løpet av bare mine første skift lære meg tre forskjellige kassa apparat, forskjellige rutiner og diverse! Og det var ikke selve jobbingen eller den fysiske delen som slo meg ut, det var mangelsen på søvn. Ikke bare var jeg nervøs for å begynne i ny jobb, men jeg stressa som faen og ville jo selfølgelig gjøre en god jobb og gi et bra første intrykk, men de ansatte har en tendens til å sitte utenfor "staff quarters" å drikke å ende opp ganske høylytt! Så kombinasjonen av de to faktorene resulterte i et gjenomsnitt på 2-3 timer søvn hver natt første uka. Jeg hadde glemt hvordan det var å være så sliten at du har lyst å gråte bare noen påpeker at du har oversett en flekk når du vasker et bord. Det er helt sjokkerende hvor emosjonell og irrasjonell du blir uten søvn! Herregud av meg!
På søndagen følte jeg meg bare så sint og lei at jeg hadde lyst og drite i det å dra hjem. Men så har jeg heldigvis en bedre halvdel som alltid bringer med ned til jorda og setter ting i perspektiv! Og han får meg positiv, glad og motivert:) Så når jeg blir så sliten og trøtt (for det kommer til å skje igjen flere ganger i løpet av denne sesongen) må jeg bare slå meg selv i trynet og skjerpe meg, gå ut å gjøre den beste jobben jeg kan, og bare ha i bakhodet at på slutten av uka kommer en FEIT sjekk!
Dessuten er humøret på topp nå etter en hel natts søvn:) Den første uka var nok et engangstilfelle med tanke på at alt var nytt osv! Vanligvis fungerer jeg utmerket på 5-6 timers søvn. Så må bare forsikre meg det så skal alt gå bra og jeg skal klare og holde hodet kaldt! Og i går gikk jeg faktisk ut, ganske irritert, og ba de holde stillt når klokka var 1 på natta!

Dette er spennende og en utfordring. Og jeg gleder meg til å jobbe denne sesongen! Jeg rett og slett elsker det faktum at min arbeidsplass er et idyllisk resort i en liten bone by i det  tropiske nord! F.eks i går kveld gikk jeg ut med søpla i singlet og barfot og tenkte for meg selv at dette er livet!

Jeg har 4 foskjellige stillinger. Hovedsaklig servitør (som jeg liker best), housekeeping, bartending, og så har vi et slags vinmonopol (the bottle shop) som er separat hvor jeg også jobber noen skift. Engelsken min er jo selfolgelig forbedret og jeg har aldri vansker med å forstå kunder, med unntak av aborigonals som snakker ekstremt mumlete og annerledes. Men så trenger jeg kun å hanskes med de når jeg er nede i The bottle shop. The bottle shop er vår drive tru som selger alkohol. Det vi selger mest av er kasser med øl, ettersom det er øl folk i Australia drikker mest av. Og 90 prosent av kundene der er aborigonals, og de vil bruke hver eneste lille cent på hva de kan få av alkohol. Senere finner du dem sovende drita på en benk eller i en park. og de fleste offerne for krokodille angrep i Australia er faktisk drita aborigonals som sover attmed elvebredder. Just stating the facts!

Selvportrett :P


Heldigvis er dagene kuttet opp, dvs jeg jobber feks frokost fra 6.30 til 10.30 så kveldskiftet som begynner klokka 17.00. Og kanskje 2 eller tre dager i uka, mest i helgene, vil jeg jobbe 3 skift, så f.eks frokost så housekeeping og så bar eller resturant. Og jeg foretrekker det så absolutt ovenfor en normal arbeidsdag hvor du jobber sammenhengende 8,5 timer. Fordi jeg får gjøre forkjellige ting og får jobbe variert og slik går tiden mye fortere og jeg slipper og kjede meg!
Jeg må påpeke at vi BOR hvor vi jobber så nå er jobben livet for en liten stund! I en annen setting ville jeg nok ha fortrukket en 8-4 jobb.

Alle kolleganene mine er utrolig dyktig, ikke ALLE men mange! f.eks Stewart som har hatt opplæring med meg er en maskin og utrolig dyktig i mange forskjellige felt! Jeg lærer mye av han og han inspirerer meg til å gi mitt beste, det blir ingen late dager på jobb her i gården! De fleste som jobber er faktisk utenlandsk, backpackere eller personer som vil ha sponset et visa. De lokale er tydligvis for late sies det, haha.
Man blir jo etterhvert en liten familie når alle bor sammen og jobber sammen! Det er en av tingene jeg liker med små plasser.
Da vi kom hit ble vi tatt godt imot og folk inviterte oss med på diverse utflukter, middager osv. Folk hilser, folk smiler og du føler deg ikke ensom! Du møter alltids et kjent fjes på vei til butikken! Igjen, dette er jo noe som kan bli irriterende visst du vil være i fred. Jeg kan allerede forutse at humøret mitt kommer til å være meget bipolart haha.
I ettermiddag skal flere av oss å spille badminton i en sal borti gata hvor gymmen ligger! Og etterpå ut å spise pizza hos italienerne oppe i gata!
Og gjett hva, jeg fikk lønning i dag: 7000 spenn etter første uka på jobb! Der har jeg påminnelsen på hvorfor jeg gidder å jobbe 60 timer i uka! Fordi jeg er en av de som liker og jobbe ræva av meg i 3-6 mndr så jeg kan gjøre det stikk motsatte i noen mndr. Noe som sikkert endres med alderen men foreløbig fungerer det fint for meg.

I morgen begynner turgruppene å rulle inn, og sesongen tar seg opp. Vi er foreløbig litt underbamannet i resturanten. Dette er første gang jeg har jobbet i en BUSY resturant hvor jeg virkelig får testet ut mine social skills og utøvet ordentlig service. Lært meg om vin, mat, drinker og kanskje litt bak kulissene i tillegg. Hele business siden til det hele. Det hadde iallefall vært kult.
Det er selfølgelig mange ting jeg fortsatt må lære men jeg lærer raskt så jeg er klar: bring it on!


Etter en stund blir det vanskelig å spise, det er 30 varmegrader og du springer rundt i uniform å svetter. Du har mat rundt deg hele tia men det er det siste du har lyst på. Det er rart det der! Så jeg lever mest av bananer og nøtter, og har liten tid til å lage mat. Men noe jeg spiser mye av er wraps (og biff)! prøver å få i meg mest mulig næringsrik kost. Så her er et lite lunsjtips de la birte:

Green reeboost (navngitt  av meg selv)
du trenger:
warps (til denne bruker jeg spinach and herb wrap)
Advocado
Brokkoli eller isbergsalat
Brie eller Camembert
Grov sennep
fersk chili
kaklkun pålegg eller kylling (tykke skiver)
Tabasco (grønn) masse!! Evt tomato and chili chutney


Yum?

Denne oppskriften er basert på hva jeg hadde i kjølekapet. Alt kan jo erstattes og mulighetene er uenedelige. Og det er SÅ lett! lag en wrap fyll den opp med godsaker og pakk den inn i aliminiums folie og sleng den i veska. Der har du lunsj! du kan f.eks ha røyka laks og eggerøre og dillsennep i, eller tunfisk, tomat, litt majones, sitron og pepper osv osv osv.

Jeg har har vanskelig for å stoppe å skrive når jeg først er i gang, men det får være mer enn nok for denne gang.
Love birdie

Fineste kokken





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar